Toto se týká těch, kteří chtějí i nadále požívat výhody členství ve skautu:) Jako třeba pučovat si z přístavu lodě a vesty. Do 5. oddílu nechť se registrují malí, roveři nechť takto učiní do roverů:)

 

Tak lidičky jakpak je to s registrací

 

Zaplatili:

Glum, Vilda, Čerčil, Sršáň, Radim, Bambus, Klusmen, Fif, Beduín

Děkuji za spolupráci. Registrace Hotova. Kdo by byl čekal, že to bude do 2.2……. 🙂

 

 


 


3 komentáře

Fif · 25 ledna, 2012 v 7:33 am

Tak jsem uvažoval o tom, že bych nebyl registrovaný na svazu a zaplatil bych jen tu část peněz co zůstává v oddíle (např. na údržbu klubovny a lodí). Nevím jaké z registrace plynou výhody a myslím, že ji nevyužijeme co je rok dlouhej (jestli se pletu tak mě opravte). Bambus to vidí stejně a Sršáň s námi také souhlasil, ale ten se asi rozhodl to moc neřešit. Co si o tom myslíte? Doufam, že mi tam Glume nepřihodíš další dvacku, než se domluvíme.

glum · 25 ledna, 2012 v 7:16 pm

Mno… situace se má následovně… Výhody členství ve svazu jsou 1) formální krytí činnosti – vedoucí mají zaručenu bezplatnou právní pomoc při průseru. Což máš pravdu, že se tebe netýká. 2) Používání jména organizace – ono vypadá líp, když fungujeme pod nějakou organizací…rodiče spíš pošlou děti do nějaké zavedené skupiny co má jméno než k lidem o kterých nic neví. Líp se taky shání ubytování u skautů v jiných městech, když řekneš, že seš skaut (ano, lhát můžeš dycky). 3) Finanční – za člena, který jede na tábor dostane oddíl určitý příspěvek na ten tábor. (Přesně nevím kolik to je a tudíš nevím, jestli se ti vyplatí nebo nevyplatí si pak třeba připlatit za tábor). 4) Dotace – třeba od města nebo od skautů… na „Naše“ sme třeba dostali 6500, na čajovku další peníze… myslím, že by bylo o dost těžší získat ty peníze kdybychom nebyli oficiální organizace. Logický protiargument může být: „Ok, tak se registrujte vy, proč bych musel já?“ – a tady se dostávám k dalšímu bodu, který bych označil jako „kolektivní osud“ … museli by se tedy registrovat minimálně vedoucí..kteří by vlastně byli finančně „potrestáni“ za to, že něco pro děti dělají… Ty, předpokládám, dál chceš patřit do naší skautské skupiny… proč by si tedy měl neplatit, když ostatní platí? … Peníze jsem vám zvedl, protože jste na to kašlali… pakliže bude násedovat kontstruktivní debata nad problémem, tak je samozřejmě už nezvednu…

Fif · 26 ledna, 2012 v 4:09 pm

Myslím, že tvoje odpověď je vyčerpávající. Peníze posílám.

Komentáře nejsou povoleny.