highland-trekingSraz je v pátek 12.8. v klubovně v 15:00 (ano, už ve tři), kde proběhne dobalování a rozdělování jídla. Potom se jede o půl páté z vlakáče směrem na Brno, Ostravu a Košice.

Už brzy nás čeká roverský puťák a na následujícíh řádcích se můžete dozvědět některé podrobnosti.

Termín je základ: celá legrace proběhne 12. – 21. 8. 2016 budeme odjíždět v pátek ve večerních hodinách směr Česká Třebová, kde se připojíme na vlak jedoucí z Prahy do Kyjeva. Vystoupíme na prahu Zakarpatské rusy a budeme pokračovat směr Užhorod. Sraz před odjezdem budem ale v klubovně, kde ještě jednou projdeme všechno důležité vybavení, jako stany, bomby, pasy a tak.

O našem putování a o návratu budem informavat na twitteru.

Stravování: Část jídla nakoupíme v ČR ze společných peněz co zbudou po nákupu jízdenek. Ze společného jídla budeme na místě vařit ve dvojicích nebo trojicích, záleží na vaší domluvě. Vlastní jídlo mějte s sebou cca na 24 hodin, abyste měli svačinu na cestu a na prvních pár hodin putování. Pokud máte někdo nakoupené koncervy tak je vemte v pátek na dobalování a nějak je rozdělíme a peníze pak vyřešíme.

Nocování: Spát budeme ve stanech a bude vhodné se domluvit do dvojic nebo trojic na to kdo vezme stan. Určitě musíme brát co nejlehčí stany. Někteří ze starších a zkušenějších členů dokonce plánují spát pod autoplachtou, ale počasí může být všelijaké.

Pojištění: Určitě si pořiďte pojištění do zahraničí!

Peníze s sebou: Doporučujeme mít cca 10-30euro jako železou zásobu a cca 500 – 1000 ukrajinských hřiven. My starší budeme mít s sebou ještě větší zásobu peněz, pro případ že budeme mít nečekané výdaje nebo pokud by vám peníze došly.

Poslední domluva: Klusmen spustí na Facebooku skupinu kam budete přizváni a můžete řešit poslední operativní dotazy a domlouvat se kdo s kým bude vařit a nocovat. Je také možné, že ve čtvrtek proběhne krátká porada v klubovně, o všem vás bude informavat Klusmen na FB.

Hvězdná lokalita: Puťák není jenom o pachtění se do kopce s plným batohem výbavy a jídla, je to taky o čarokrásných místech, na které budeme ještě v důchodu vzpomínat. Na rodičáku bylo dohodnuto, že navštívíme území, které nám historicky tak nějak patří – Zakarpatskou rus (záložní variantou pro všechny případy zůstávají Bukovské vrchy našich bratrů Slováků).

Poutníci: Roverský tábor je otevřen pro všechny rovery a rangers z přístavu Žlutá ponorka, případně další spřízněné duše. Putování se může zúčastnit ten, kdo umí svoji výbavu sbalit do batohu a s takovým batohem ujde pár kilometrů. Na puťáku si všechno nosíme v batohu, spíme ve stanech nebo pod širákem a vaříme si v menších skupinkách na plynových vařičích. Do divočiny se vydají: Čuzl, Jánošík, Radim, Klusmen, Vilda, Petr, Kryšot, Doby, Buqa, Peřy, Kikoš, Jonáš, Ondatra, Saša, Verča, Fif a a možná někteří další.

Každé dobrodružství něco stojí: cena tábora je 2 500Kč

Základní výbava:

  1. Pas (vízum není třeba)
  2. Pořádný batoh, velikost cca 50l
  3. Pevné boty – pohorky
  4. Spacák do chladnějšího počasí (přece jen budeme v kopcích nebo horách)
  5. Karimatka
  6. Čelovka
  7. Ešus, lžíce, švýcarský nůž
  8. Trekové hole – doporučujeme
  9. Přesný výčet doporučeného vybavení je zde seznam vecí roversky tabor

Prihlaska-na-tabor-2016-roveri odevzdat přihlášku a zaplatit poplatek za tábor je potřeba co nejdříve Čuzlovi, abychom mohli počítat s přesným počtem účastníků

Posudek-o-zdravotní-způsobilosti-dítěte kdo má zdravotní potvrzení z tábora vlčat už nemusí nosit nové

Prohlaseni_o_bezinfekcnosti se bude odevzdávat při odjezdu

trekking